11 άγνωστες και εναλλακτικές Χρήσεις του Κηρόχαρτου που θα εύχεστε να γνωρίζατε νωρίτερα. Η #6 θα σας λύσει τα χέρια!
Tender.gr

11 άγνωστες και εναλλακτικές Χρήσεις του Κηρόχαρτου που θα εύχεστε να γνωρίζατε νωρίτερα. Η #6 θα σας λύσει τα χέρια!

Πιθανώς να το χρησιμοποιείτε στον πάγκο της κουζίνας όταν φτιάχνετε ζύμη για μπισκότα ή να τυλίγετε με αυτό τα τρόφιμα πριν τα βάλετε στο ψυγείο. Αυτό όπως που οι περισσότεροι δεν ξέρουν είναι πως υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι να το χρησιμοποιήσετε.

Εάν έχετε κηρόχαρτο, στην ουσία έχετε ένα χρυσωρυχείο. Από το καθάρισμα μέχρι την φροντίδα του κήπου, δείτε μερικούς τρόπους να το χρησιμοποιήσετε που ποτέ δεν φανταζόσασταν.

Για την πόρτα που κολλάει

Εάν η πόρτα σας δεν μπορεί να κλείσει γιατί κολλάει στο πλαίσιο, τρίψτε την με ένα κομμάτι κηρόχαρτο και θα κλείνει πολύ πιο εύκολα.

Διακοσμήστε μία τούρτα πολύ πιο εύκολα

Το να γράψετε «Χρόνια Πολλά» στην τούρτα δεν είναι εύκολο. Αντί να το ρισκάρετε, δοκιμάστε το μερικές φορές στο κηρόχαρτο και αφήστε το στο ψυγείο για μισή ώρα. Θα παγώσει και μετά θα μπορείτε να το βγάλετε και να το αφήσετε πάνω στην τούρτα.

Γυαλίστε το ανοξείδωτο ατσάλι

Υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα στο ψυγείο, το πλυντήριο πιάτων και τον νεροχύτη; Τρίψτε τις επιφάνειες με κηρόχαρτο και θα λάμπουν.

Κάντε το παλιό ξύλο καινούργιοΌπως καθαρίζει και το ανοξείδωτο ατσάλι, θα καθαρίσει και τις περισσότερες ξύλινες επιφάνειες όπως ξύλινα μπολ. Απλά τρίψτε τα με λίγο κηρόχαρτο αφού τα πλύνετε και τα στεγνώσετε.

Καθαρίστε εργαλεία του κήπου

Τρίψτε ένα κομμάτι κηρόχαρτο στα βρώμικα εργαλεία σας. Όχι μόνο θα καθαριστούν αλλά θα μείνουν και προστατευμένα από την σκουριά για περισσότερο.

Και τα πατώματα

Ξεμείνατε από Swiffer; Βάλτε απλά ένα κομμάτι κηρόχαρτο και θα κάνει την ίδια δουλειά.

Απαλλαγείτε από βακτήρια σε ξύλινες επιφάνειες κοπής 

Βάλτε ένα κομμάτι κηρόχαρτο πριν κόψετε το κρέας πάνω στην επιφάνεια κοπής και έτσι θα περιοριστεί ο αριθμός των βακτηρίων που θα φτάσουν πάνω στο ξύλο.Απαλλαγείτε από την σκόνη

Βάλτε λίγο κηρόχαρτο εκεί που βρίσκετε την περισσότερη σκόνη – στα ράφια της κουζίνας, στα περβάζια, στις ντουλάπες, κλπ. Αντικαταστήστε τα κάθε μερικές εβδομάδες ή μήνες.

Διορθώστε ένα φερμουάρ που κολλάει! 

Πάρτε λίγο κηρόχαρτο και τρίψτε τα δόντια του φερμουάρ. Θα κινείτε πολύ πιο εύκολα.

Για να μην ξεθωριάζουν τα ρούχα σας

Τυλίξτε τα σε κηρόχαρτο πριν τα αποθηκεύσετε και το χρώμα τους θα διατηρηθεί πολύ καλύτερα.

Στεγνώστε ένα υγρό βιβλίο

Σας έπεσε το βιβλίο στην μπανιέρα ενώ χαλαρώνατε; Βάλτε μερικά κομμάτια κηρόχαρτου ανάμεσα στις σελίδες και το νερό θα απορροφηθεί πιο γρήγορα ενώ οι σελίδες δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
Tender.gr