«Αυτό είναι το μυστικό της ευτυχίας» – Οι τελευταίες λέξεις ενός κοριτσιού που έμαθε πως έχει λίγες μόνο ΜΕΡΕΣ ζωής
Tender.gr

«Αυτό είναι το μυστικό της ευτυχίας» – Οι τελευταίες λέξεις ενός κοριτσιού που έμαθε πως έχει λίγες μόνο ΜΕΡΕΣ ζωής

Τα πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή μας, τα καταλαβαίνουμε δυστυχώς αργά.

Ένα από τα συγκινητικότερα διδάγματα έρχεται από μια έφηβη στην Βρετανία η οποία έμαθε πως πεθαίνει από καρκίνο και αποφάσισε να αφήσει ένα σπαρακτικό γράμμα στην οικογένεια και τους φίλους της, με εκείνα τα πράγματα που είναι “τα πιο σημαντικά να κάνεις τώρα που προλαβαίνεις”.

Η Jess Fairclough, στα 18 της ζούσε μια ευτυχισμένη ζωή στο Liverpool, όταν διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου το 2014 και δυστυχώς τον Νοέμβριο που μας πέρασε, της έδιναν μόνο μερικές μέρες ζωής.

Ξέροντας πια πως μετράει μέρες, έγραψε σε ένα χαρτί όλα εκείνα που ήταν “σημαντικά” για εκείνη και ήθελε να τα κάνει πριν φύγει από την ζωή.

Και τώρα, που έχει φύγει πια, η λίστα αυτή εμπνέει και είναι κίνητρο για τους φίλους και τους συγγενείς της.

Η Jess, ήταν άριστη μαθήτρια και αγαπητή σε όλους και το μόνο που θέλησε πριν φύγει από την ζωή ήταν να περάσει όσο πιο πολύ χρόνο μπορούσε μα τους φίλους της και τους αγαπημένους της ανθρώπους.

Όσο για την λίστα, περιλάμβανε όλα εκείνα που πραγματικά θεωρούσε σημαντικά.

Να περάσει χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους της, να υπερτερήσει το καλό του κακού σε όλα τα πράγματα γύρω της.

Η Jess, δεν θέλησε τίποτα το μεγάλο και το πομπώδες.

Ζήτησε να διαβάζει, να ακούσει μουσική, να γράφει και να ζωγραφίζει!Και πρόσθεσε “εμένα αυτά με κάνουν ευτυχισμένη και πιστεύω πως αυτό είναι και το μυστικό της ζωής..”

Και συνέχισε “αυτό είναι άλλωστε και το μυστικό της ευτυχίας, να είσαι χαρούμενος και να κάνεις πράγματα που θα σε κάνουν να χαμογελάς και να είσαι καλός με τους άλλους”

Οι φίλοι και οι συγγενείς της κράτησαν την λίστα αυτή σαν το πιο πολύτιμο δώρο που τους είχε αφήσει η Jess και ένας από τους φίλους της οικογένειας, έφτιαξε μια σελίδα προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τους ανθρώπους που υπέφεραν από τέτοια μορφής καρκίνο.

Η Jess ήταν μια πηγή έμπνευσης για όλους γύρω της τόσο στην ζωή της αλλά και μετά το θάνατό της.

Η Jess, ήταν στην σύντομη ζωή της γεμάτη ζωή και κέφι και πολύ δεμένη με την οικογένειά της

Όταν διαγνώστηκε αρχικά ο καρκίνος, η Jess δεν είχε αντιληφθεί ούτε την σοβαρότητα της κατάστασης αλλά ούτε και πως δεν υπήρχε καμία ίαση. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν παραπονέθηκε ποτέ.

Όταν γύρισε σπίτι της, είχε μόλις 7 μέρες ζωής και τις πέρασε με τους πιο αγαπημένους της ανθρώπους, πεθαίνοντας στα χέρια των γονιών της.

Όταν πια είχε φύγει, οι γονείς της ανάρτησαν στο Facebook, την λίστα με τις επιθυμίες και αυτό που θεωρούσε νόημα της ζωής η Jess.Η Jess ήταν ένα γενναίο παιδί γεμάτο όνειρα

Οι γονείς της σε όλη τη διάρκεια της νοσηλείας της, την επισκέπτονταν με τα αγαπημένα της σκυλιά.

Μπορεί η Liz να μην βρίσκεται πια ανάμεσά μας, όμως οι γονείς της και οι φίλοι της δεν αφήνουν την “κληρονομιά” που τους άφησε να ξεχαστεί.

Στην κηδεία της ήταν πάνω από 600 άτομα και τα δάκρυά τους ήταν αληθινά γιατί αληθινά όμορφη ήταν κι η ψυχή αυτού του κοριτσιού.

Αντιμετώπισε το τέλος της με θάρρος και ζήτησε πράγματα απλά, καθημερινά και πάνω από όλα, πολλή αγάπη από τους φίλους και την οικογένειά της.

Στις 5 Νοεμβρίου έγινε 18 και λίγες μέρες μετά, έφυγε από την ζωή.

Κι αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε από ένα νεαρό, γενναίο κορίτσι, είναι αυτό που εκείνη μας μαθαίνει πως είναι το κλειδί της ευτυχίας να κάνεις πράγματα που αγαπάς, να είσαι καλός με τους άλλους και να κάνεις εκείνα που σου αρέσουν.

ΠΗΓΗ: fumara.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
Tender.gr