Τσίπρας: «Τα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω»
Tender.gr

Τσίπρας: «Τα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω»

Η Ελλάδα βγήκε από το μνημόνιο με θετική ρύθμιση για το δημόσιο χρέος και είναι πλέον ελκυστικός επενδυτικά τόπος σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Tα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω και τώρα έρχεται επιτέλους η ώρα να θρέψουμε τους καρπούς των κόπων μας και της μεγάλης προσπάθειάς μας να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια της λιτότητας και τη σκληρή περίοδο της κρίσης και της επιτροπείας», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν ανησυχούμε από τις εξωγενείς αναταράξεις, λόγω του «μαξιλαριού» που έχουμε εξασφαλίσει ώστε μέσω αυτού να μην είναι απαραίτητη η προσφυγή στις αγορές.Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι εισήλθαμε στην κανονικότητα, καταθέτοντας μεθαύριο στην Κομισιόν, όπως όλες οι χώρες της Ε.Ε. τον προϋπολογισμό μας, με το μίγμα της δικής μας πολιτικής, που όχι μόνο πιάνει τους στόχους, αλλά δίνει οικονομικά περιθώρια για θετικά μέτρα.

Κατηγορηματικός ήταν επιπλέον ο πρωθυπουργός πως δεν θα υπάρχουν πλέον μέτρα, αλλά θα υπάρχουν αντίμετρα. Η κυβέρνηση θα φέρει σύντομα στη Βουλή και θα νομοθετήσει τα μέτρα που εξήγγειλε ο ίδιος από το βήμα της 83ης ΔΕΘ τόνισε. Ταυτόχρονα σημείωσε πως η νομοθέτηση των μέτρων στη Βουλή «θα φέρει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης προ των ευθυνών τής διαρκώς ανέξοδης, αδιέξοδης, ψευδούς και καταστροφολογικής ρητορικής τους».

«Εδώ και δυο χρόνια, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μας λένε ότι όχι μόνο δε θα βγούμε από τα μνημόνια αλλά ότι υπογράψαμε και τέταρτο και συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο… Θα τους φέρουμε, λοιπόν, να ψηφίσουν τα μέτρα του »τέταρτου μνημονίου» που μας λένε ότι υπογράψαμε, ένα, ένα. Σαν το μαρτύριο της σταγόνας. Και με ονομαστικές ψηφοφορίες μάλιστα», δήλωσε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας.

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
Tender.gr